Wat zijn zwangerschapsstriemen en hoe vermijd je ze?

De huid is ons grootste orgaan en tijdens een zwangerschap krijgt ze veel te verduren. Doordat de huid snel moet uitzetten tijdens de zwangerschap, kan de onderste laag, het onderhuidse bindweefsel, kleine scheurtjes gaan vertonen. Als gevolg van de genezing daarvan krijgen we een litteken. Die littekens zijn op onze huid zichtbaar en dat noemen we striemen.

Striemen zijn niet schadelijk voor de gezondheid, maar worden wel als ontsierend ervaren.

De huid kan door het uitrekken ook branderig of jeukend aanvoelen.

Uit onderzoek weet men dat:

  • Mestcellen geactiveerd worden in de vroege ontwikkelingsfase van striemen.
  • Mestcellen bijdragen tot de afbraak van elastinevezels (elastolyse), waardoor de huid minder elastisch wordt en striemen ontstaan.
  • Deze histologische veranderingen al optreden vóór de klinische manifestatie van striemen.

Om de vorming van striemen te voorkomen, is het belangrijk dat de huid soepel gehouden wordt. Door dagelijks een voedend product in te masseren, behoudt de huid haar elasticiteit en kunnen beschadigingen verminderd of vermeden worden. Begin hier zo vroeg mogelijk mee tijdens je zwangerschap.

    Zwangerschapsstriemen

    WAAROM VOOR ELASTEA KIEZEN?

    1. Elastea balsem is een formule met een beperkt aantal componenten. Elastea bevat palmitoylethanolamide (PEA), wat een verzachtend en jeukstillend effect heeft. Daarnaast bevat Elastea ook nog elastine (zorgt voor de elasticiteit van de huid), collageen (zorgt voor de stevigheid van de huid) en squalaan (houdt de huid elastisch).
    2. Elastea bevat géén wolvet, géén kleurstoffen of géén natriumlaurylsulfaat. Bovendien is Elastea niet geparfumeerd om het risico op allergieën te verminderen.
    3. Je mag het vanaf dag 1 van de zwangerschap gebruiken en ook gedurende de gehele zwangerschap of na de bevalling.
    4. Elastea balsem heeft een unieke zachte, geurloze textuur, smeert goed uit, is niet plakkerig en is aangenaam in gebruik.
    5. Bovendien kan Elastea helpen om het trekkerig gevoel en de jeuk op je huid te verminderen.
    6. Ten slotte is het een veilig product.
    7. Elastea is verkrijgbaar bij je apotheker.

    Wie mag Elastea gebruiken en hoe wordt het gebruikt?

    Elastea is speciaal ontwikkeld voor het voorkomen en behandelen van striemen en met name zwangerschapsstriemen tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

    Elastea kan ook voor andere vormen van huidstriemen gebruikt worden.

    Elastea moet minstens één keer per dag aangebracht worden. Neem een voldoende grote hoeveelheid Elastea en masseer deze zachtjes in op alle zones, zoals buik, borsten en billen, die gevoelig kunnen zijn voor huidstriemen.

    Vrij verkrijgbaar in de apotheek.

    Elastea smeren

    Deel het met je netwerk via sociale media